Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілась із представниками Антлантичної Ради (ФОТО)

Генпрокурор у Вашингтоні провела зустріч із представниками Атлантичної Ради – Послом Джоном Хербстом, Послом Вільямом Тейлором, Меліндою Херінг, Джонатаном Катцом, Майклом Савківим, Джорджем Чопківським, Едвардом Чоу, Ендрю Д’Аньєрі, Орестом Дейчаківськи та Робертом МакКоннеллом.

Атлантична Рада уважно слідкує за розвитком України і відзначила прогрес реформи в органах прокуратури. Ірина Венедіктова розповіла про результати та наступні кроки перезавантаження інституції.

«Наразі в нас етап внутрішніх трансформацій – ми відновили органи прокурорського самоврядування, які є основою нашої незалежності, напрацьовуємо стандарти та систему оцінювання роботи прокурорів, зміни культури, та проводимо діджиталізацію всіх процесів. Реформа стартувала із атестації прокурорів усіх рівнів, а завершитись має побудовою ефективної інституції світового зразка, якій довіряють люди. І наші перетворення вже почали змінювати ставлення суспільства до прокуратури», - акцентувала Генпрокурор.

Сторони також погодилися, що надважливе на цьому етапі проведення також судової реформи в Україні.

«Ефективна прокуратура неможлива без ефективного суду. Від цього залежить результат досягнення справедливості та швидкого правосуддя, якого очікує наше суспільство», - додала Ірина Венедіктова.

Вона також зазначила представникам Атлантичної Ради, що Офіс Генпрокурора активно працює також над удосконаленням процедур та перейняттям кращих міжнародних практик, тому відкритий до плідної співпраці з експертним середовищем.