Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася із делегацією Світового Конгресу Українців (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася із делегацією Світового Конгресу Українців на чолі з його Президентом Павлом Ґродом. Участь у заході взяли виконавчий директор СКУ Марія Купріянова та директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, заступники Генерального прокурора Ігор Мустеца, Олексій Симоненко і Максим Якубовський, а також керівники підрозділів Офісу Генерального прокурора.

Під час зустрічі обговорили нагальні питання, що хвилюють українську діаспору в світі: антикорупційну боротьбу, дотримання прав людей, судову реформу, захист інвестицій, а також розслідування злочинів, вчинених під час Революції Гідності та в умовах збройного конфлікту.

Ірина Венедіктова розповіла представникам Світового Конгресу Українців про створення при Офісі Генпрокурора Міжнародної ради експертів з питань злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, яка наразі наповнюється представниками організацій та фахівцями з міжнародного гуманітарного та кримінального права.

«Ми запрошуємо представників Світового Конгресу Українців до співпраці в рамках нашої Міжнародної Ради та до залучення експертів, які би могли приєднатися до роботи в ній. Також ми вдячні за пропозицію допомогти у налагодженні контактів із визнаними іноземними фахівцями, що спеціалізуються на розслідуванні економічних та кіберзлочинів, злочинів проти журналістів та активістів», - зазначила Генпрокурор.

Представники Офісу Генпрокурора розповіли також про поточний справи Майдану, в яких цьогоріч вже є значний поступ і очікується завершення розслідування основних проваджень.

Крім цього Ірина Венедіктова додала, що наразі прокуратура інтенсивно займається питанням повернення з-за кордону розкрадених українських активів.

«Боротьба з економічними злочинами і корупцією – це завдання всієї правоохоронної системи. Наразі ми всі очікуємо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який зможе стати в авангарді цих процесів. Так само велику увагу ми приділяємо захисту інвестицій, адже це економіка держави і її імідж. В нас налагоджена конструктивна співпраця із бізнес-асоціаціями і вона дає практичні результати», - підкреслила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова також розповіла про процес реформування  прокуратури та поділилася баченням її розвитку.

«Ми встигли завершити повномасштабну атестацію прокурорів. На черзі запуск органів прокурорського самоврядування. Але найважчим етапом будуть зміни організаційної культури, трансформація процесів і діджиталізація», - додала Ірина Венедіктова.  

Вона відзначила важливість внеску громадськості у розбудову державних інституцій. Також обговорили можливість різноманітних форм співпраці з СКУ.

«Молоді українці з усього світу можуть приїжджати до нас і знайомитися із різними аспектами прокурорської діяльності, щоб формувати об’єктивне уявлення наших співвітчизників за кордоном про життя в Україні та її розвиток», - наголосила Генпрокурор.

Представники делегації Світового Конгресу Українців подякували за зустріч, а також можливість отримати важливу інформацію з першоджерела. «Коли ми знаємо, що відбувається, то ми зможемо краще захищати інтереси України», - зазначив Президент Світового Конгресу Українців Павло Ґрод.