Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася з Гендиректором Міжнародної комісії зниклих безвісти

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Генеральним директором Міжнародної комісії зниклих безвісти Катрін Бомбергер. У ході зустрічі вони обговорили питання залучення можливостей комісії до пошуку тих, кого розшукують родичі та ідентифікації невпізнаних. 

«За час повномасштабного вторгнення до української поліції надійшли тисячі повідомлень про зниклих безвісти. Місцезнаходження частини з них вже встановлено, деяких, на жаль, знайдено мертвими. Втім, виявлено також величезну кількість і невпізнаних тіл, більшість з явними ознаками загибелі під час бойових дій. І процес їх ідентифікації - серйозний виклик», - поінформувала Генпрокурор. 

Гендиректор МКЗБ показала можливості ДНК-лабораторії Комісії, яка може аналізувати величезну кількість зразків одночасно. Комісія також має можливість створення центру онлайн запитів, де можна залишити інформацію про зникнення людей чи про місця поховання, подати заявку для здачі генетичного матеріалу. 

«Інновації і досвід МКЗБ в координації з усіма державними учасниками процесу пошуку і ідентифікації зниклих можуть дати вагомий результат. Домовились про продовження діалогу і оперативного пошуку найкращої моделі співпраці», - поділилася Ірина Венедіктова. 

Міжнародна комісія зниклих безвісти вже 20 років займається пошуком людей, в тому числі має досвід роботи з наслідками балканського конфлікту.