Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася з Головним прокурором ЄС Лаурою Кевеші

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Головним прокурором ЄС Лаурою Кевеші. Вона перша офіційна особа Євросоюзу, яка відвідала Україну у воєнний час. За результатами зустрічі сторони підписали Робочу угоду про співпрацю між Офісом Генерального прокурора та Європейською прокуратурою (EPPO).

«Україна - перша країна, з якою прокуратура ЄС уклала такий документ. Головний прокурор Євросоюзу привезла також лист підтримки українським прокурорам від колег з EPPO», - наголосила Генпрокурор.

У ході зустрічі сторони обговорили взаємодію Прокуратури ЄС та Офісу Генпрокурора для пошуку, арешту та конфіскації активів воєнних злочинців.

«Ми маємо знайти все, що належить тим, хто запускає ракети по нашому дому і підтримує масові вбивства цивільних. Їхнє майно піде на відбудову держави та компенсацію втрат кожному українцю», - підкреслила Ірина Венедіктова.

Лаура Кевеші запевнила у готовності і надалі підтримувати та надавати необхідну допомогу. Вона також додала, що Україна нині - фортеця Європи.

«Наш юридичний фронт росте і це значить, що перемога справедливості неминуча», - резюмувала Генпрокурор.