Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ЄС запровадив санкції проти екснардепа, його соратника - проросійського пропагандиста та повʼязаного з ними медіаресурсу

Завдяки спільним зусиллям Офісу Генерального прокурора, СБУ, ГУР МО України, а також контррозвідки Республіки Чехія, Євросоюз запровадив санкції відносно колишнього народного депутата України, якого підозрюють у державній зраді, ексгенпродюсера одного з проросійських телеканалів, а також медіаресурсу, пов’язаного з обома фігурантами.

Особи, відносно яких запроваджені санкції, не зможуть в'їхати до всіх держав-членів Євросоюзу. Також їм заборонений транзит цією територією.

Як уточнив Генпрокурор Андрій Костін, обмежувальні заходи передбачають також блокування всіх їхніх активів, які знаходяться на території ЄС.

"Ми високо цінуємо цей рішучий крок, спрямований на подальше обмеження деструктивного впливу росії та здатності кремля продовжувати свою злочинну агресію проти України. Щиро вдячні нашим партнерам і, зокрема, Чеській Республіці за підтримку у нашій боротьбі за справедливість", – зазначив Андрій Костін.