Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Європейські партнери передали ІТ-обладнання для регіональних підрозділів з розслідування воєнних злочинів в обласних прокуратурах

Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) передала ІТ-обладнання для регіональних підрозділів з розслідування воєнних злочинів у Харківській, Луганській та Донецькій обласних прокуратурах та Міжвідомчої робочої групи експертів.

Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що підтримка Європейського Союзу є життєво важливою для протистояння агресору. Зокрема, Він подякував за допомогу, яка посилює спроможність прокуратури документувати та розслідувати воєнні злочини рф.

Андрій Костін зауважив, що за понад 2 роки повномасштабного вторгнення росії, українські прокурори та слідчі досягли значного прогресу у зборі та аналізі доказів міжнародних злочинів країни-агресора. Це стало можливим завдяки доступу до сучасних інструментів та технологій.

Генпрокурор подякував заступниці голови місії Морі О'Салліван, керівнику відділу із розслідування міжнародних злочинів Ендрю Карні, керівнику відділу з процесуального керівництва у справах про воєнні злочини Аонгусу Келлі та всій команді КМЄС в Україні за їхню непохитну відданість та рішучість у підтримці України на шляху до відновлення справедливості.