Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Катування полонених у підпільній в’язниці «Ізоляція» – на Донеччині заочно судитимуть ексспівробітника спецслужби

Донецькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно уродженця м. Докучаєвська за участь у злочинній та терористичній організації, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 255, ч. 1 ст. 258-3, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2015 року і по теперішній час колишній співробітник СБУ, обіймаючи посаду слідчого «слідчого відділу Міністерства державної безпеки «ДНР», під виглядом проведення досудового розслідування кримінальних проваджень, здійснює переслідування місцевих мешканців за фактами нібито сприяння правоохоронним органам України.

Також обвинувачений бере участь у «слідчих діях» стосовно осіб, які незаконно утримуються у так званій підпільній в’язниці «Ізоляція». Упродовж квітня–жовтня 2016 року він катував мешканця м. Донецька: жорстоко поводився з ним, застосовував до потерпілого електричний струм, одягав на голову поліетиленовий пакет. Крім того, псевдослідчий разом зі своїми спільниками з «МДБ ДНР» обмежували чоловіка в їжі і тримали в нелюдських умовах.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу 2 управління з дислокацією у м. Маріуполь ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури