Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Катував ветеранів АТО під час окупації Харківщини – ідентифіковано уродженця Херсона, який служить у лавах зс рф

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури військовому російської армії заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Підозрюваний – уродженець м. Херсон, який з 2014 року воював на боці так званих «д/лнр». Під час повномасштабного вторгнення рф він став заступником командира окремого штурмового батальйону 101-ого стрілецького полку 1-ого армійського корпусу 8-ої армії південного військового округу збройних сил рф. Серед окупантів він відомий як «Угрюмий».

За даними слідства, чоловік брав безпосередню участь у захопленні селища Великий Бурлук Купʼянського району. У населеному пункті окупанти облаштували катівню у підвалі місцевого відділку поліції, де підозрюваний став «смотрящим».

Він знущався та катував незаконно затриманих ветеранів АТО та громадян з проукраїнською позицією, які відмовлялись працювати на окупаційну владу. Підозрюваний бив їх ногами, руками та зброєю по всьому тілу, погрожуючи вбити. 

«Смотрящий» морив затриманих голодом, не давав питної води та постійно влаштовував допити, щоб позбавити людей сну.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.