Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівниці МСЕК, у якої вилучили майже 6 млн дол США, повідомлено про підозру у незаконному збагаченні - Офіс Генпрокурора

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру у незаконному збагаченні керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК, у якої під час обшуків вилучили майже 6 млн доларів США у різних валютах (ст. 368-5 КК України).

Як повідомлялося, у ході розслідування фактів незаконного оформлення інвалідності чоловікам-ухилянтам правоохоронці провели санкціоновані обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовиці вилучили 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.

Під час проведення слідчих дій керівниця МСЕК намагалась позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів США.

Вказані грошові кошти фігурантка не внесла до своїх щорічних декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування.

Проаналізувавши дані декларацій посадовиці, слідство дійшло висновку про наявність в її діях ознак незаконного збагачення.

Вилучені грошові кошти визнані речовими доказами та передані на відповідальне зберігання до банківської установи.

З метою їх арешту прокурором внесено до суду відповідне клопотання.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряються підстави набуття родичами підозрюваної великої кількості об’єктів нерухомості за кордоном та в Україні, елітного автопарку, корпоративних прав та рахунків за кордоном з майже 2,3 млн доларів США.

Досудове розслідування триває та здійснюється слідчими ГСУ ДБР. ‎<Це повідомлення було відредаговано>

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.