Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівництво Департаменту комунальної власності м. Києва підозрюють у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру Директору Департаменту комунальної власності м. Києва у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). Його першому заступнику повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України)

За даними слідства, посадові особи допустили порушення при розрахунку орендної плати за користування комунальним майном. Так, між Департаментом комунальної власності м. Києва та громадською організацією був укладений договір про передачу в оренду комунального приміщення по вул. Івана Франка. Підозрювані створили комісію та склали акт щодо звільнення орендаря від орендної плати за відсутності відповідного рішення Київради та у розріз із умовами договору оренди.

Після цього акт із вказівкою про припинення нарахування орендної плати за підписом першого заступника Директора Департаменту був направлений на адресу балансоутримувача, який у судовому порядку намагався стягнути з орендаря кошти за користування комунальним майном.

Збитки територіальної громади м. Києва через несплату орендної плати складають понад 200 тис грн. 

Досудове розслідування триває. Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчим відділом Шевченківського управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві, за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.