Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівництво Офісу Генпрокурора зустрілося із депутатами Комітету з питань правоохоронної діяльності ВРУ (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, її заступники та керівники структурних підрозділів ОГП обговорили законодавчі ініціативи із депутатами Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України.

Генпрокурор подякувала профільному Комітету за підтримку законодавчих змін, які дозволили зберегти результати реформи та запустити органи прокурорського самоврядування, а також за погодження кандидатур до органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

«Завдяки прийняттю цього закону нам вдалося зафіксувати справедливу процедуру проходження до прокуратури на умовах атестації. Також ми встигли оперативно призначити членів та вже запустили роботу Ради прокурорів України та дисциплінарного органу, а це основа прокурорської незалежності», - зазначила Ірина Венедіктова.

Учасники зібрання обговорили прогалини в законодавстві та проблемні питання щодо застосування окремих норм кримінального процесуального законодавства. Ірина Венедіктова наголосила на необхідності внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України.

«Ми бачимо на практиці, як деякі норми затягують процес встановлення справедливості. Наше завдання нині – у розробці всіх змін сфокусуватися на інтересах потерпілого, поставити його в центрі. Офіс Генпрокурора активно бере участь у розробці проєктів законів, опрацьовує всі пропозиції і правки, щоб забезпечити захист прав людей, зробити роботу ефективнішою, а процедури простішими», - наголосила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова запросила парламентарів долучатися до ініційованої Офісом Генпрокурора розробки масштабного проєкту Концепції розвитку органів правопорядку та кримінальної юстиції.