Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівник ніжинського комунального підприємства підозрюється у розтраті 2 млн грн бюджетних коштів на закупівлі лічильників

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом травня-серпня 2023 року директор одного з комунальних підприємств Ніжинської міської ради встановив дискримінаційні вимоги до учасників тендерної закупівлі на користь заздалегідь визначеного ТОВ. Вказавши при цьому товари із визначеними характеристиками - марки, моделі предмету закупівлі. У подальшому посадовець уклав договір на придбання 150 лічильників холодної води з системою дистанційного збору показників загальною вартістю понад 6 млн грн за значно завищеними цінами.

Внаслідок вказаних злочинних дій службовець розтратив частину грошових коштів місцевого бюджету Ніжинської міської ради, завдавши територіальній громаді понад 2 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.