Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сумського депутата-директора підприємства та його родичку викрито у розкраданні пів мільйона гривень, призначених для ліквідації наслідків обстрілів

Керівник Сумської обласної прокуратури повідомив про підозру директору дочірнього підприємства регіонального ПАТ, який є депутатом однієї з міських рад. Йому інкриміновано заволодіння бюджетними коштами, службове підроблення та незаконне зберігання боєприпасів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України).

Також за пособництво у вчиненні злочинів повідомлено про підозру підприємиці (ч. 5 ст. 27 ст. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року Сумська обласна військова адміністрація та керівник дочірнього підприємства уклали договір на відновлення у м. Лебедин багатоквартирного будинку, пошкодженого внаслідок обстрілу військами країни-агресора. У ньому мали замінити віконні та дверні блоки.

До схеми заволодіння бюджетними коштами підозрюваний залучив свою родичку. Спочатку жінка як директор ТОВ продала йому будівельні матеріали за завищеною ціною. Пізніше як фізична особа-підприємець здійснювала технічний нагляд на об’єкті.

Підприємиця підписала акти виконаних робіт, хоча достовірно знала про невідповідність обсягів фактичних робіт та вартості будматеріалів.

Відповідно до висновку експертизи керівник підприємства-депутат за пособництва своєї родички заволодів понад 550 тис грн, виділеними для ліквідації наслідків бойових дій.

Під час обшуку у підозрюваного вилучено 450 набоїв, 4 корпуси гранат та 4 запали, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Слідство триває. Перевіряються інші об’єкти, на яких виконувались ремонтні роботи із залученням підозрюваних.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Сумського райуправління поліції ГУНП в області за процесуального керівництвом Сумської окружної прокуратури. Оперативний супровід – Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.