Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівника держпідприємства на Кіровоградщині судитимуть за службову недбалість зі збитками на 10 млн грн

Кіровоградська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного із сільськогосподарських державних підприємств за фактом вчинення службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, директор держпідприємства передав у власність місцевого товариства, яке займається оптовою торгівлею зерном, 1500 тонн соняшника за заниженою ціною, не отримавши передплату, як це передбачалося умовами договору поставки. В результаті таких дій державним інтересам спричинено збитки на майже 10 млн гривень. 

Досудове розслідування здійснювало слідче управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури