Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівника окупаційної «поліції» Старобільського району Луганщини засуджено до максимального покарання ‒ 15 років за ґратами

За публічного обвинувачення прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області жителя Луганська визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено максимальне за інкримінованою статтею покарання ‒ 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в правоохоронних органах.

Прокурори у суді довели, що засуджений у червні 2022 року очолив незаконно створений правоохоронний орган в тимчасово окупованому Старобільському районі Луганщини. 

Він обійняв посаду «виконувача обов’язків начальника Старобільського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр». Проводив добір «кадрів» та приймав у новопризначених громадян присягу на вірність так званій «лнр».

Засуджений організовував роботу з виявлення на захопленій ворогом території проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців.

При окупаційній владі держави-агресора раніше він працював «заступником міністра внутрішніх справ» та «начальником управління кримінального розшуку мвс».

Вирок ухвалено заочно. Покарання засуджений відбуватиме з моменту затримання. 

Наразі він оголошений у розшук. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.