Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівники правоохоронних органів та Генеральні інспектори США підписали Меморандуми про взаєморозуміння

Генеральний прокурор Андрій Костін спільно з керівниками органів правопорядку України провели зустріч з делегацією Генеральних інспекторів США: Робертом Сторчем від Міністерства оборони, виконуючою обовʼязки Діаною Шоу від Держдепартаменту, Полом Мартіном від Агентства з міжнародного розвитку (USAID) та іншими делегатами.

Генеральні інспектори підписали Меморандуми про взаєморозуміння з керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національної поліції України та Державного бюро розслідувань. Ці меморандуми зміцнюють співпрацю у сфері протидії шахрайству, корупції та будь-якій іншій незаконній діяльності, що впливає на обсяги американської допомоги, призначеної для України.

Під час зустрічі також обговорили прогрес у боротьбі з корупцією та забезпеченні відповідальності за воєнні злочини рф.

«Посилюємо антикорупційні заходи в усіх галузях і на всіх рівнях, рішуче реагуємо на корупційні правопорушення і вживаємо заходів для запобігання таким злочинам», – наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор висловив вдячність за підтримку США у цих надзвичайно важливих сферах. Він зауважив, що успіхи в боротьбі з корупцією та забезпеченні відповідальності за міжнародні злочини росії мають принципове значення як для боротьби України з агресором, так і для повоєнного відновлення країни.

У зустрічі взяли участь керівник САП Олександр Клименко, Голова Нацполіції України Іван Вигівський, Директор ДБР Олексій Сухачов, Директор НАБУ Семен Кривонос.