Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівнику агропідприємства з Луганщини повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру керівнику агропідприємства у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, після захоплення території Старобільського району директор одного з фермерських товариств почав співпрацювати з окупаційною владою рф. Він перереєстрував підприємство у так званій «лнр» та став сплачувати податки окупантам.

Чоловік взяв участь у «державній цільовій програмі розвитку агропромислового комплексу лнр». Отримав від так званого «держбанку лнр» понад 5 млн російських рублів на відшкодування частини витрат на агровиробництво, ще 510 тисяч – на часткову компенсацію за придбану техніку та обладнання.

Встановлено, що підозрюваний ‒ колишній депутат Луганської обласної ради 6-го скликання від забороненої «Партії регіонів».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.