Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівнику Бучанського РТЦК повідомлено про нову підозру – у незаконному збагаченні

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора керівнику Бучанського РТЦК та СП, якого у серпні викрили на організації схеми ухилення від мобілізації, повідомлено про нову підозру – у незаконному збагаченні на суму майже 14,4 млн грн, які ним не були задекларовані (ст. 368-5 КК України).

За даними слідства, посадовець разом із двома спільниками пропонував військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних висновків ВЛК.

Під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів загалом було виявлено понад 1,2 млн доларів США. Частину з цих грошей, а саме – майже 450 тис доларів США було виявлено та вилучено у підозрюваного, який ховав їх у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін в своєму будинку.

Наразі Шевченківським районним судом міста Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 18 млн грн.

Нагадаємо, раніше керівнику Бучанського РТЦК та СП і двом його спільникам повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України).

У межах цього кримінального провадження проведено більше 30 обшуків, окрім готівки у фігурантів виявлено незареєстровану зброю, боєприпаси, військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних.

Досудове розслідування здійснюється СБУ. Комплексні заходи проведено спільно з Командуванням Сухопутних військ та Командуванням медичних сил Збройних Сил України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.