Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керував операцією із захоплення території трьох областей України – генерал-полковнику РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора командувачу військами центрального військового округу збройних сил РФ повідомлено про підозру за фактами ведення агресивної війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства,  генерал-полковник РФ безпосередньо брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих підрозділів на територію Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Він керував військовою операцією зі спроби їх захоплення.

Високопосадовець армії РФ протягом лютого-березня 2022 року перебував на території села Терехівка Чернігівського району та в одному із фермерських господарств облаштував собі командний пункт. Там він віддавав накази щодо ведення бойових дій та контролював їх виконання. Наприкінці березня 2022 року з метою підвищення морально-психологічного стану підлеглих військовослужбовців, вручив їм державні нагороди РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. Генерал-полковник РФ та його підлеглі також перевіряються на причетність до вчинення воєнних злочинів проти мирного населення.