Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Киянина судитимуть за розбещення неповнолітньої дівчини

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно киянина за фактами вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, розбещення неповнолітніх та поширення порнографії ( ч. 1 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 2 ст. 301 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений познайомився з жінкою, яка з донькою у 2022 році переїхала з окупованої території України до Києва. Він намагався втертися в довіру до родини під приводом надання їм допомоги в пошуках помешкання. Достовірно знаючи, що дівчина неповнолітня, не досягла шістнадцятирічного віку, обмінявся з нею номерами телефонів.

Вдаючи із себе друга родини,  під приводом спілкування, знаходячись з дівчиною на одинці, користуючись її довірою, використовуючи вік та вразливий стан, він вчиняв відносно постраждалої розбещення. Вів розмови на сексуальну тему та спонукав дівчинку до вчинення розпусних дій. Крім того, під час спілкування в соціальних мережах зловмисник надсилав неповнолітній зображення порнографічного характеру.

В серпні 2023 року обвинувачений тричі вчинив дії сексуального характеру з потерпілою, якій на той час виповнилось лише 14 років. Згодом дівчина про все розповіла матері.

З метою реалізації принципів правосуддя дружнього до дитини, та найменшої травматизації, слідчі дії з неповнолітньою в кримінальному провадженні проведені із залученням психолога, законного представника у спеціально обладнаному приміщенні на базі Центру «Барнахус».

Досудове розслідування здійснювалось Деснянським управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.