Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишній службовець ДСНС з Луганщини підозрюється у державній зраді та колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури колишньому командиру відділення частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Луганській області заочно повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, службовець цивільного захисту, бажаючи допомогти окупаційній адміністрації створити систему органів державної влади, перейшов на бік ворога. Він надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою рф. 

Вступивши у злочинну змову з представниками держави-агресора, чоловік погодився на їхню пропозицію зайняти псевдопосаду «командира отделения мчс лнр» в незаконно створеному воєнізованому формуванні «62 самостоятельная государственная пожарно-спасательная часть мчс лнр».

Обіймаючи псевдопосаду, підозрюваний добровільно виконував свої функціональні обов`язки та займався протиправною діяльністю в інтересах окупаційної влади, забезпечуючи тим самим становлення і зміцнення новоствореного воєнізованого формування на окупованій території України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.