Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишніх банкірів судитимуть за заволодіння активами банку на понад 420 млн грн

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишніх голови правління ПАТ КБ «ЄВРОБАНК» та його заступника за фактом заволодіння майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені організували схему заволодіння активами банківської установи. Вони уклали підроблені та безтоварні договори купівлі-продажу цінних паперів й договорів іпотеки з підконтрольними банкірам юридичними особами.

Упродовж 2009-2016 років обвинувачені уклали низку кредитних договорів із фіктивними суб’єктами господарювання. За цими договорами кошти вкладників банку були передані на умовах кредитування підконтрольним власникам та фірмам у заставу майна, вартість якого була суттєво завищена.

У межах слідства на майно обвинувачених накладено арешт. Також Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заявлено цивільний позов на суму понад 420 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.