Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишніх офіцерів з Криму судитимуть за держзраду і дезертирство

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно колишніх військовослужбовців з Криму за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Обвинувачені – колишні офіцер-психолог гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та командир гірсько-піхотної роти гірсько-піхотного батальйону військової частини А2320. 

Слідство встановило, що у 2014 році під час окупації Криму колишні офіцери, з метою назавжди ухилитись від виконання обов’язків військової служби, не з’явилися на службу. 

Зрадивши Військовій присязі, вони відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшли на бік ворога. 

З 2014 року і по сьогодні обвинувачені проходять військову службу на різних посадах у складі військової частини 12676 збройних сил рф.

У зв’язку з переховуванням підозрюваних на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування кримінальних проваджень в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.