Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього поліцейського з Харківщини засуджено до 15 років позбавлення волі за держзраду

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав колишнього поліцейського винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України – у редакції 2014 року). 

Йому призначено покарання у виді 15 років увʼязнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням функцій держави у правоохоронних органах, строком на 3 роки. Крім того, засудженого позбавлено спеціального звання – «старший лейтенант поліції». 

Прокурори довели, що з 24 лютого 2022 року, коли м. Вовчанськ було окуповане російськими військовими, поліцейський добровільно перейшов на бік ворога. Він свідомо співпрацював з російськими військовими та передав на їх потреби службовий автомобіль. 

Добре знаючи місцеве населення, засуджений надавав окупантам інформацію про місця мешкання учасників АТО, місцевих мешканців з активною проукраїнською позицією, а також співробітників поліції, у яких залишилася табельна вогнепальна зброя. 

З лав Національної поліції України фігуранта звільнено. 

Оскільки засуджений переховується від українського правосуддя на території рф, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві. Оперативний супровід – ДБР та Харківське управління ДВБ НПУ.