Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього працівника колонії на Рівненщині та двох в’язнів підозрюють в організації наркобізнесу за ґратами

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру в незаконному придбанні, перевезенні, пересиланні, а також передачі та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин до місць позбавлення волі у складі організованої групи (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, один із засуджених організував наркобізнес у виправній колонії в Рівненському районі. До злочинного угруповання він долучив іншого в’язня та працівника виправної установи. 

Організатор замовляв амфетамін, PVP та канабіс, які надсилали через логістичну компанію на підставних осіб, а працівник колонії відповідав за доставку заборонених речовин на територію закладу. Пізніше психотропи та наркотики розповсюджувалися серед інших в’язнів.

Схема діяла з серпня 2023 по лютий 2024 року, допоки її не викрили правоохоронці.

Працівника установи вже звільнено із займаної посади. Крім того, в ході досудового розслідування задокументовано факт одержання ним хабаря від одного із засуджених. Наразі його вину вже доведено у суді і він відбуває покарання в місцях позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників УСР в області ДСР НП України та Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.