Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього працівника виправної колонії на Херсонщині затримано за підозрою у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Херсонської області на початку військової агресії проти України проходив службу у ДУ «Дар’ївська виправна колонія №10» у спеціальному званні «старший прапорщик внутрішньої служби». 

Під час тимчасової окупації Херсонської області та узурпації владних повноважень агресором, поділяючи погляди окупаційної влади, у травні 2022 року він добровільно зайняв посаду так званого молодшого інспектора 1-ої категорії групи надзору відділу безпеки
ДУ «Дар’ївська виправна колонія №10» у незаконно створеному правоохоронному органі «Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области». 

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 615 КПК України. 

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу УСБУ в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ 4 відділ 7 управління ДВКР УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.