Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього правоохоронця з Харківщини за держзраду засуджено до 15 років увʼязнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав вже колишнього поліцейського з м. Ізюм винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Прокурори довели, що під час окупації м. Ізюм на той момент діючий поліцейський добровільно перейшов на бік ворога. 

Він прийняв пропозицію представників рф і обійняв посаду «и. о. старшего участкового инспектора отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

У липні 2022 року засуджений разом з російськими військовими та бойовиками «лнр» приїхав до своїх колишніх колег та забрав у них трудові книжки. Крім того, він добровільно видав представникам окупаційних військ закріплену за ним табельну зброю.

Засуджений відповідав за «громадський порядок» в Ізюмі, щоб не допустити протестів проукраїнськи налаштованих громадян.

Після деокупації Харківщини чоловік намагався втекти, але завдяки злагодженій та скоординованій роботі правоохоронців наприкінці вересня 2022 року його було затримано. 

До винесення вироку чоловік перебував під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — ДБР, Харківське управління ДВБ НПУ.