Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишнього суддю з Луганщини судитимуть за співпрацю із окупаційною владою рф

Прокурори Генінспекції Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно екссудді Луганського апеляційного суду за фактами публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державної зради (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після 2014 році обвинувачений почав співпрацювати з представниками окупаційної влади рф та зрадив присязі. Він увійшов до складу «робочої групи із законотворчої діяльності народної ради лнр», створеної для підтримки збройної агресії росії.

Суддя брав участь у підготовці «законопроєктів лнр», які фактично були спрямовані на надання повноважень суб’єктам окупаційної адміністрації країни-агресора та імплементації російського законодавства.

З грудня 2019 року обвинувачений добровільно став «суддею верховного суду лнр».

За наказом президента рф чоловік на цей час перепризначений на посаду за російським законодавством.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.