Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону колишньому помічнику командира протичовнового корвету «Тернопіль» 1 бригади надводних кораблів ВМС ЗСУ заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у березні 2014 року під час тимчасової окупації території Криму капітан-лейтенант відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини.

Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, він перейшов на бік ворога.

Надалі колишній капітан–лейтенант надав згоду на проходження військової служби на посаді командира патрульного корабля «Дмитрий Рогачев» 184 бригади охорони водного району чф зс рф, який наразі бере активну участь у збройній агресії проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі в ОВС слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.