Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишньому «прокурору» окупаційної «Генпрокуратури «ЛНР» повідомлено про підозру

Луганської області повідомлено про підозру колишньому «прокурору» незаконно створеної окупаційною адміністрацією РФ «Генеральної прокуратури «ЛНР» у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у 2015 році мешканець Луганська добровільно обійняв посаду «прокурора» так званої «Генпрокуратури «ЛНР» на тимчасово окупованій території області. Упродовж трьох років підозрюваний брав участь у забезпеченні виконання та дотримання незаконно виданих «законів та нормативно-правових актів самопроголошеної влади «ЛНР», що суперечить українському законодавству та порушує права жителів непідконтрольної органам державної влади території Луганщини.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та звернення до суду за дозволом на проведення у кримінальному провадженні спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури