Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Контрабанда цінної деревини на 7,5 млн грн – на Сумщині повідомлено про підозру 6 особам

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 6 особам з числа керівників та працівників суб’єктів господарювання повідомлено у підробці документів і контрабанді лісоматеріалів та цінних порід дерев (ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 201-1 КК України). П’ятьом з них також інкриміновано відмивання доходів одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 209 КК України). 

За даними слідства, керівники та окремі працівники трьох підприємств протягом 2021-2023 років у промислових масштабах скуповували незаконно вирубані в Україні лісоматеріали. У подальшому через особисті зв’язки в деревообробній галузі отримували підроблені документи про начебто законне походження продукції. На підставі фіктивних документів оформлювали сертифікати для подальших експортних операцій із деревиною.

За такою схемою підозрювані вивезли до іноземних країн контрабандну деревину з дуба та ясеня на 7,5 млн грн. У подальшому окремі суб’єкти господарювання легалізовували отримані від збуту такої деревини грошові кошти шляхом вчинення фінансових операцій.

За місцями роботи підозрюваних та їх проживання правоохоронці провели 6 обшуків, під час яких вилучили документи та «чорнову бухгалтерію» з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області.