Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корегував атаки ворога на власний підрозділ під час боїв за Часів Яр – викрито військовослужбовця

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора військовослужбовцю ЗСУ повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2023 році на Донеччині співробітник фсб рф завербував оператора безпілотних систем однієї з бойових бригад ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. Окупанти обрали саме його через прокремлівські коментарі в російських Телеграм-каналах, де він підтримував війну рф проти України.

Підозрюваний «здавав» ворогу місця розташування свого підрозділу БпЛА, який займається коригуванням вогню по ворогу, що обстрілює м. Часів Яр.

Отриману інформацію окупанти використовували для нанесення ударів по позиціях українських військових, які заважали їм прорвати оборону до міста.

Також він намагався передати представникам фсб рф координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру.

Правоохоронці затримали ворожого агента, під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Наразі за клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГСУ СБУ за оперативного супроводу ДВКР СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.