Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригував ракетний обстріл оборонного підприємства – судитимуть мешканця Миколаєва

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на початку квітня 2022 року обвинувачений у забороненій в Україні соціальній мережі "Вконтакте" надав проросійському блогеру-активісту інформацію з точними координатами розташування військовослужбовців Національної гвардії України і військової техніки на одному з оборонних підприємств Миколаївщини. 

В подальшому військові країни-агресора здійснили ракетний обстріл вказаного ним місця. Внаслідок цього знищено та пошкоджено об'єкти нерухомого та рухомого майна підприємства. 

У травні 2022 року коригувальника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.