Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригував вогонь по Миколаєву - місцевого жителя судитимуть за держзраду

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактами державної зради, виправдування збройної агресії та незаконного поводження зі зброєю (ч.2 ст. 111, ч. 2,3 ст. 436-2, ч.1 ст. 263 КК України). 

Слідством встановлено, що чоловік виправдовував агресію РФ проти України та передавав інформацію про переміщення та розташування позицій ЗСУ. 

Через спеціально створений телеграм-канал він передавав інформацію та отримував завдання. Упродовж травня – липня чоловік надіслав щонайменше 9 повідомлень з відомостями про місця знаходження підрозділів та техніки ЗСУ в Миколаєві. Вони могли використовуватися для корегування ракетно-артилерійських ударів. 

Він також поширив відеозвернення до жителів України від імені представників збройних сил РФ та росгвардії, в яких автори представляють свої дії «необходимой мерой при осуществлении специальной военной операции» на території України. 

У ході санкціонованого судом обшуку у чоловіка вилучили стрілецьку вогнепальну зброю в – 5,45-мм автомат Калашникова із складним прикладом моделі «АКС-74» та 270 військових патронів до нього.  

Під час затримання обвинувачений намагався чинити опір. Наразі він перебуває під вартою. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління СБУ в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.