Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Крадіжки та вимагання – на Рівненщині судитимуть членів злочинної організації (ФОТО)

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Рівненщини та одного – Львівщини за фактом крадіжок, вимагання, а також створення, керівництва злочинною організацією та участі у ній (ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 189, ч. 2, ч. 5 ст. 255 КК України).

За даними слідства, раніше неодноразово судимий житель Вараша, завдяки набутому авторитету став так званим «смотрящим» в злочинному середовищі міста. Він погоджував вчинення на «піднаглядній» йому території кримінальних правопорушень, вирішував суперечки між представниками злочинного світу, отримував та розподіляв грошові кошти – так звану «долю на общак», якими підтримував засуджених осіб, котрі перебували в місцях позбавлення волі, а також систематично втручався у цивільно-правові спори між громадянами під приводом їх вирішення за грошову винагороду.

У лютому 2020 року цей громадянин створив та очолив злочинну організацію, до якої залучив виконавців та пособників. Правоохоронцями задокументовано, що за рік своєї діяльності до лютого 2021 року її члени вчинили 6 особливо тяжких злочинів проти власності – 3 вимагання на загальну суму у понад 1 млн грн та 3 крадіжки чужого майна, якими потерпілим завдано більше 300 тис грн збитків.

Під час слідства у фігурантів виявлено та вилучено ювелірні вироби, гроші, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи, пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, а також дерев’яну биту, балаклаву та металеві ключі-відмички.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в області.