Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Кримінальне переслідування українського активіста в Криму – судитимуть окупаційного прокурора

За процесуального керівництва прокуратури автономії в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора Роздольненського району АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений зрадив присязі на вірність народу України та після окупації півострова у 2014 році перейшов на службу до незаконно створеної прокуратури Роздольненського району Республіки Крим. Розуміючи незаконність кримінального переслідування українського активіста та подальшого його засудження за нібито приниження окупаційного правоохоронця під час проведення незаконного обшуку, він вимагав зміни покарання активісту на більш суворе.

Своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних органів прокуратури на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя