Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Кримінального авторитета судитимуть за поширення злочинного впливу у колонії Житомирщини

Прокурори Коростенської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно ув’язненого однієї з виправних колоній, якому інкримінують умисне встановлення та поширення у суспільстві злочинного впливу, вчинене в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Слідство встановило, що неодноразово судимий чоловік, який раніше відбував покарання у п’яти різних виправних колоніях загальним строком понад 14 років, підтримуючи злодійські традиції, набув серед засуджених статусу кримінального авторитета.

У колонії він виконував роль «смотрящого» за житловою зоною дільниці, контролював доставку і розподіл заборонених предметів та наркотичних засобів до установи, від збуту яких поповнювався так званий общак. Він встановлював правила поведінки за «злодійськими законами» та контролював їх виконання, вирішував суперечки між ув’язненими та призначав покарання, брав участь у злочинних зібраннях.

Крім цього, чоловіка обвинувачують у незаконному обігу наркотичних та сильнодіючих засобів (ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 321, ч. 2 ст. 307 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури