Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Квінтет Генеральних прокурорів зробив заяву про підтримку українського Генерального прокурора у розслідуванні та переслідуванні воєнних злочинів РФ

Генеральні прокурори Англії та Уельсу Суелла Браверман, Сполучених Штатів Америки Меррік Б. Гарленд, Австралії Міхаелія Кеш, Канади Девід Ламетті та Нової Зеландії Девід Паркер приєдналися до підтримки Генерального прокурора Ірини Венедіктової, її Офісу та українського народу у забезпеченні відповідальності за воєнні злочини, скоєні під час російського вторгнення. Таку заяву Квінтет генпрокурорів оприлюднив напередодні.

«Ми підтримуємо досягнення правосуддя Україною та через інші міжнародні розслідування, у тому числі в Міжнародному кримінальному суді, Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки та співробітництва в Європі, а також у наших власних юрисдикціях, щоб забезпечити швидке, справедливе та ефективне розслідування та судове переслідування таких правопорушень згідно з українським, національним або міжнародним законодавством. Ми готові до співпраці з Генеральним прокурором та її офісом, щоб забезпечити правосуддя для кожного винного», - йдеться в заяві.

Ірина Венедіктова подякувала колегам за надзвичайну підтримку та плідну співпрацю.

«Міжнародний фронт справедливості міцніє щодня. Я надзвичайно вдячна Квінтету Генпрокурорів за їхні слова і дії. А також за експертну допомогу, яку нам надають партнери. Вони – справжні друзі України і з такою потужною юридичною силою ми обов’язково переможемо», - резюмувала Генпрокурор.

Генпрокурори Великобританії, США, Канади, Австралії та Нової Зеландії також засудили російське керівництво за його дії та закликали припинити всі порушення міжнародного права та зупинити своє незаконне вторгнення в Україну.

Заява Квінтету Генпрокурорів