Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Майже мільйон гривень збитків при закупівлі дизель-генераторів — підозрюється начальник відділу харківської обласної клінічної лікарні

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру начальнику одного з відділів обласної клінічної лікарні за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2020 року між комунальним некомерційним підприємством Харківської обласної ради «Обласна клінічна лікарня» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на закупівлю 5 приладів безперебійного живлення — дизель-генераторів. Начальник одного з відділів лікарні, будучи відповідальним за проведення закупівель, не провів моніторинг комерційних пропозицій потенційних постачальників товару та не вивчив ринкову ціну дизель-генераторів. У результаті обласна клінічна лікарня закупила прилади безперебійного живлення за завищеними цінами.

Різниця між ринковою вартістю дизель-генераторів та сумою, фактично перерахованою за цей товар, складає майже мільйон гривень. Своїми діями начальник відділу лікарні спричинив державі збитки на цю суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Харківським районним управлінням №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури