Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Махінації із заробітною платою в харківському ізоляторі тимчасового тримання — викрито 6 поліцейських

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з харківських ізоляторів тимчасового тримання та 5 підлеглим йому поліцейським за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2019 році начальник ізолятору розробив план заволодіння коштами та вступив у змову зі своїми підлеглими. Поліцейські одного з відділів ізолятора систематично не приходили на роботу, займаючись особистими справами, у тому числі оплачуваною діяльністю. Начальник ізолятора, достовірно знаючи про це, умисно не повідомляв вищому керівництву. Хоча поліцейські не виконували свої службові обов’язки, заробітна плата їм нараховувалась. Частину грошей вони передавали начальнику ізолятора за те, що він приховував їхню відсутність на робочому місці.

Таким чином підозрювані заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів.

Відразу після передачі одним з поліцейських начальнику ізолятора частини безпідставно нарахованої заробітної плати в сумі 5 тис грн, їх обох затримано в порядку ст. 208 КПК України. Обом затриманим та ще чотирьом поліцейським повідомлено про підозру. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим в м. Полтаві, за оперативного супроводу Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури