Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Махінації з відумерлою спадщиною у столиці - затримано злочинну групу

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даним слідства, жінка очолила злочинну групу. Вона підшукувала квартири, власники яких померли, а спадкоємці не вступили в спадщину, та які мали б бути передані у комунальну власність як відумерла спадщина. Свою протиправну діяльність вони здійснювали під виглядом надання послуг агентства нерухомості, виготовлення технічної документації тощо.

Спільник організаторки підшукував осіб, які за грошову винагороду погоджувались стати формальними власниками таких квартир.

Домовившись з підставними особами, вони виготовляли підроблені документи, на підставі яких проводили державну реєстрацію речових прав на обʼєкти нерухомості.

Під час спроби заволодіти квартирою в Оболонському районі міста Києва підозрюваних затримали при передачі фіктивних документів державному реєстратору.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Перевіряється інформація щодо протиправного заволодіння учасниками групи іншими обʼєктами нерухомості на території міста Києва та Київської області, а також можливої причетності до вказаної схеми посадових осіб.

Стосовно одного зі спільників організаторки кримінальне провадження за аналогічними фактами розглядається Шевченківським районним судом міста Києва, ще одне перебуває на стадії досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу співробітників ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.