Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Меру міста на Сумщині повідомлено про підозру у хуліганстві

Керівник Сумської обласної прокуратури підписав повідомлення про підозру міському голові одного з населених пунктів Конотопського району за фактом хуліганства (ч. 2 ст. 296 КК України).

За даними слідства, у листопаді 2021 року в кабінет секретаря міської ради, який до того часу виконував обов’язки міського голови, зайшов поновлений рішенням суду на посаді очільник міста у супроводі двох осіб. Викрикуючи образи і погрози, міський голова вимагав у секретаря віддати йому печатку, негайно покинути службовий кабінет та будівлю міської ради. Оскільки секретар відмовився виконати вимоги, підозрюваний разом з двома спільниками, застосовуючи фізичну силу та наносячи удари, виштовхали його із кабінету в коридор, а потім і на вулицю. Заступника міського голови, який намагався завадити протиправним діям, також силою змусили покинути будівлю міської ради.

Відповідно до висновку експертизи, секретарю міської ради та заступнику міського голови спричинено легкі тілесні ушкодження.

Також за фактом грубого порушення громадського порядку повідомлено про підозру одному із чоловіків, який супроводжував міського голову та застосовував силу до посадовців. Стосовно іншого триває розслідування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Конотопським районним відділом поліції Головного управління Нацполіції у Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури