Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Кам’янець-Подільського викрито на вимаганні коштів у студента

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Кам’янець-Подільський у вимаганні та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України).

За даними слідства, чоловік вимагав надуманий борг у студента місцевого вишу. Він неодноразово заявляв, що той повинен сплатити 400 доларів США нібито за «мирне вирішення спірних питань».

Коли почув відмову хлопця, відібрав у нього автомобіль задля прискорення отримання грошей. Підозрюваний здійснював психологічний і фізичний тиск, а також залякував.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час отримання частини «боргу».

У його будинку та автівці проведено санкціоновані обшуки. У ході слідчих дій вилучено пістолет, набої травматичної дії, понад 50 тис грн та майже 2 тис доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супроводу – Управлінням стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.