Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Київщини судитимуть за облаштування нарколабораторії та торгівлю прекурсорами

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Київщини.

Йому інкриміновано незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах; незаконне придбання та зберігання прекурсорів, з метою їх використання для виготовлення наркотичних засобів, а також організацію та утримання місця незаконного виготовлення наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік орендував будинок на Київщині, де облаштував високотехнологічну лабораторію з виробництва метадону в особливо великих розмірах. Приміщення він обладнав необхідним сучасним устаткуванням та встановив спеціальний промисловий хімічний реактор. Наркотичний засіб збував гуртовими партіями.

В ході санкціонованого обшуку за місцем розташування нарколабораторії поліцейські вилучили 50 літрів метадону на завершальному етапі синтезу, лабораторне обладнання та прекурсори. Орієнтовна вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» становить близько 30 млн грн.

Встановлено, що чоловіка, наприкінці минулого року вже затримували за вчинення аналогічного кримінального правопорушення в іншій області. Він вийшов під заставу, переїхав у м. Бориспіль та продовжив незаконну діяльність.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу співробітників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.