Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Луганщини засуджено до 14 років 6 місяців позбавлення волі за умисне вбивство

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Старобільської окружної прокуратури Луганської області мешканця села Титарівка визнано винним у закінченому замаху на умисне вбивство та умисному вбивстві за обтяжуючих обставин (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, п. 13, ч. 2 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді 14 років 6 місяців позбавлення волі.

У ході судового розгляду встановлено, що у травні 2018 року між засудженим та його знайомим під час спільного вживання алкоголю стався конфлікт, що закінчився ножовим порізом шиї. Потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні зі значною крововтратою, його життя медикам вдалося врятувати. Під час судового розгляду обвинувального акту за цим фактом за клопотанням сторони захисту, не зважаючи на заперечення прокурора, судом було змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Перебуваючи на волі, у січні 2020 року чоловік знову вчинив умисне вбивство. Під час сварки на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин він завдав товаришу, з яким розпивав алкогольні напої, 13 ударів кулаком по голові, а потім задушив. 

Вирок суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури