Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мільйонна оборудка із вугіллям – на Прикарпатті викрито трьох осіб

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом директорам приватних підприємств та начальнику підрозділу квартирно-експлуатаційної частини за фактами привласнення майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 3,5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор вугільного підприємства, як переможець відкритих торгів, уклав із КЕЧ та підприємством-постачальником договір про поставку твердого палива для забезпечення потреб оборони.

Постачальник зобов’язувався вчасно поставити вугілля, а замовник – прийняти його та оплатити.

Однак, постачальник, який розробив злочинну схему та залучив до неї директора приватного підприємства та начальника підрозділу КЕЧ, поставив значно дешевше та менш якісне вугілля, а також зменшив фактичні його об’єми.

У свою чергу, посадовець КЕЧ не перевірив товар та підписав акти-приймання продукції і товарно-транспортні накладні, які стали підставою для подальшої його оплати.

Внаслідок таких дій державі завдано понад мільйон гривень збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.