Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мільйонні збитки на постачанні аптечок для військових – судитимуть головну лікарку та директора КП Криворізької міськради

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно головної лікарки та директора одного з комунальних підприємств Криворізької міськради за фактами розтрати чужого майна в особливо великих розмірах та службової недбалості (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України). 

За даними слідства, у 2022 році між комунальним підприємством, яке володіє мережею аптек, та міською лікарнею було укладено договір про постачання аптечок для військових.

Підприємство поставило до лікарні 3000 недоукомплектованих необхідними медичними препаратами аптечок, а їхня вартість вдвічі перевищувала ринкову ціну. 

Головна лікарка, не перевіривши ці факти, підписала акти приймання-передачі, а медзаклад безпідставно перерахував всю суму закупівлі. 

Висновком експертів підтверджено, що внаслідок дій обвинувачених збитки тергромаді м. Кривого Рогу становлять понад 9 млн грн.

Під час обшуків у приміщеннях комунального підприємства та медзакладу правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує злочинну діяльність, та аптечки. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – УСБУ області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.