Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мільйонні збитки внаслідок службової недбалості – повідомлено про підозру колишньому гендиректору вінницького підприємства

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому генеральному директору одного з місцевих комунальних підприємств за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, між підприємством та охоронною фірмою впродовж 2017-2021 років укладено низку договорів. За їх умовами виконавець мав забезпечити охорону об’єктів комунального підприємства. Сторони визначили адреси об’єктів, кількість постів охорони та охоронців на кожному.

На виконання умов договорів з охорони замовник щомісячно перераховував узгоджені кошти.

Фактично ж охоронні послуги надавалися не в повному обсязі. 

Унаслідок службової недбалості комунальному підприємству завдано збитків на майже 14 млн грн. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького районного управління поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – працівники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.