Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжнародна підтримка України на юридичному фронті посилюється - створено Dialogue Group

Створено Dialogue Group з координації з координації національних та міжнародних зусиль з питань притягнення до відповідальності за злочини, вчинені в Україні у результаті російської збройної агресіі.

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час конференції “United for Jusrice”, яка проходить у Львові.

До заяви приєдналися також заступник Прем’єр-міністра Нідерландів та Міністр закордонних справ Вопке Гукстра, Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, Президент Євроюсту Ладіслав Хамран та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, представники міжнародних інституцій та країн, які ініціювали створення діалогової групи.

«Не може бути миру без справедливості та притягнення до відповідальності. Ми не можемо і не будемо просто так забувати ті жахіття, які пережили в Ізюмі, Бучі, Ірпені, Харкові, Херсоні, Маріуполі та інших містах. Україна твердо вірить у мобілізацію міжнародних і національних зусиль для забезпечення відповідальності росії як держави, а також персонального переслідування винних, відповідно до норм міжнародного права», - наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор поінформував, що робота діалогової групи буде зосереджена на координації зусиль за чотирма напрямами: технічна та експертна допомога, співпраця з міжнародними організаціями та партнерами, які займаються збором доказів, комплексна співпраця в рамках національних розслідувань, робота з неурядовими громадськими організаціями.

«Як платформа для співпраці, Dialogue Group об’єднуватиме зусилля та допомагатиме суб’єктам правосуддя в Україні та третіх країнах, міжнародним механізмам та громадянському суспільству», - резюмував Андрій Костін.