Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжнародні партнери надали прокурорам технічне обладнання та програмне забезпечення, яке сприятиме розслідуванню воєнних злочинів рф

За сприяння Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії та Фонду «Партнерство за сильну Україну (ФПСУ)» (Partnership Fund for Resilient Ukraine (PFRU)) до Офісу Генерального прокурора направлено міжнародну допомогу у вигляді технічного обладнання та необхідного програмного забезпечення.

Прокурори вже використовують це технічне обладнання  під час проведення процесуальних дій. У ході допиту свідків, потерпілих та полонених використовуються засоби відео запису. Інколи такі допити відбуваються в місцях, де відсутня електроенергія, а зарядні станції – єдиний елемент для вирішення проблеми. Під час досудового розслідування прокурори та слідчі опрацьовують велику кількість картографічних даних. Такі карти частково друкуються для долучення до матеріалів кримінального провадження.

Також за сприяння Фонду «Партнерство за сильну Україну (ФПСУ)» (Partnership Fund for Resilient Ukraine (PFRU)) працівникам Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора та спеціалізованих підрозділів з розслідування міжнародних злочинів обласних прокуратур надано ліцензії до необхідного програмного забезпечення.

Аналогічно ліцензії до програмного забезпечення надано слідчим та прокурорам, які розслідують примусову депортацію українських дітей.

Для розслідування злочину агресії рф та воєнних злочинів здійснюється збір усіх можливих доказів, у тому числі інформації з відкритих джерел. Використання програмного забезпечення прискорить опрацювання великих обсягів даних та ефективного пошуку доказів щодо осіб, які вчиняють злочини на тимчасово окупованій території України.

Завдяки програмному забезпеченню прокурори також матимуть можливість швидко опрацьовувати інформацію із соціальних мереж та месенджерів для встановлення осіб, які вчиняли найтяжчі міжнародні злочини на території України. Такі дані будуть долучені як докази до матеріалів кримінального провадження.

Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора висловлює вдячність за підтримку у посиленні спроможності національної системи правосуддя для подолання наслідків збройного конфлікту на території України.